Ram 0461-1656 “ LUITENANT van T.F.N.G. ” PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 14 July 2008 10:47

 

Op 27 maart 2003 is bij de Gebr. H.+P.J. Horinga te Groot Wetsinge ram Luitenant van T.F.N.G. als 2 ling geboren. Luitenant is normaal ontwikkelde ram met een bijzonder fraaie rasuitstraling. Luitenant heeft een echte mannelijke kop waar zijn korte oortjes parmantig op staan. Hij is zeer evenredig en heeft een prima beenwerk dat hij goed gebruikt. Zijn borst is diep en breed, zijn bovenbouw breed en bespierd, zijn kruis is breed en rond met een extra bespiering in de bil.

 

 

Luitenant komt uit een Groningse stal waar al vele kampioenen geboren zijn, van moeders nageslacht komen niet minder dan 3 A- ooien op rij voor met ruim voldoende lammeren en levensduur. Luitenant is 2-jaar ingezet op het bedrijf van de fokkers. Inmiddels heeft Luitenant zowel in mannelijke als vrouwelijk lijn zijn stempel op de fokkerij gedrukt van zijn fokkers. De exterieur beoordeling van dochters van Luitenant is hoog, er zijn nu al A- ooien van hem beoordeeld ondanks dat hiervan enkele als jaarling gelamd hebben. Zeer opvallend is dat bij alle nakomelingen van Luitenant rasuitstraling, bespiering en een prima lengte zeer duidelijk aanwezig zijn.     

In de mannelijke lijn zijn er op het bedrijf van de Gebr. Horinga dit dekseizoen 2 zonen van Luitenant ingezet, waarvan 1 ramlam een bijzonder is exemplaar is.   

“Luitenant van T.F.N.G.” heeft in het dekseizoen 60 ooien van de leden van de studie gedekt.

Last Updated on Monday, 24 August 2009 15:12