T.F.N.G. Texelaar Fokkersclub Noordoost Gelderland PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 14 July 2008 10:09


Voorsprong door Partnership!


Welkom op de website van Texelaar Fokkersclub Noordoost Gelderland. Wie zijn wij ?.De fokkersclub bestaat uit 8 bedrijven gelegen in het Noordoosten van de provincie Gelderland. Uniek is dat deze enthousiaste groep Texelaarfokkers gezamenlijk 250 kwalitatief hoogwaardige Texelse-fokooien bezitten. De bedrijven hebben jarenlang bloedlijnen gebruikt van bekende en zeer goed fokkende rammen. Op de bedrijven treft men dan ook fokooien aan met goede ontwikkeling, beste bespiering, voldoende lengte en met goed en sterk beenwerk. De vruchtbaarheid van de ooien staat op een zeer hoog niveau evenals de vitaliteit en levenduur van de ooien. De bedrijven bezitten de hoogste gezondheids statussen zowel voor zwoegerziekte als scrapie resistentie.  De doelstelling van de club is door het gezamenlijke gebruik van rammen met uitzonderlijke goede bloedvoering en bewezen topfokkerij de “ideale” Texelaar te fokken, waar wij de specifieke raseigenschappen van de Texelaar niet uit het oog zullen verliezen.

De eerste aangekochte top ram van de fokkersclub is Kolonel van T.F.N.G. een uniek exemplaar uit de fokstal van C.A. Commandeur.

De tweede aangekochte ram van de fokkersclub is de bijzonder goed fokkende  3- jarige Luitenant van T.F.N.G.” uit de bekende Groningse fokstal van de Gebr. P en H. Horinga


Heeft u na het bezoeken van onze site nog vragen en/of wilt u informatie stuur dan een @ mail naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . U kunt ook een @mail zenden indien u een of meerdere bedrijven wilt bezoeken.

 

Last Updated on Wednesday, 06 May 2009 20:24